TESTİ KEBAP |
Nevşehir yöresinden çok lezzetli olan testi kebabını yapacağız.Şimdiden afiyet olsun.
MALZEMELER
*1 adet testi
*3 kilo kuşbaşı doğranmış et (orta yağlı koyun eti)
*1 kilo domates
*300 gram sarımsak
*200 gram sivribiber
*200 gram tereyağ
*karabiber ve tuz
YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI
*Doğranmış sivri biber,domates,sarımsak,tuz ve karabiber kuşbaşı ete katılarak ezmeden iyice karıştırılır.
*Testinin ağzı hamur ile kapatılır ve ortası hafif açılır.
*Genellikle açık havada odun yada meşe kömürü yakılmış bir ocakta pişirilir.
*İki saate yakın pişen yemeği ilk kez yapanlara meşe kömürüyle yapmaları tavsiye edilir.
*Yemek piştikten sonra testiyi kırarak yemeği testinin içinden servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder