11 Ağustos 2016 Perşembe

TESTİ    KEBAP


















Nevşehir yöresinden çok lezzetli olan testi kebabını yapacağız.Şimdiden afiyet olsun.

MALZEMELER
*1 adet testi
*3 kilo kuşbaşı doğranmış et (orta yağlı koyun eti)
*1 kilo domates
*300 gram sarımsak
*200 gram sivribiber
*200 gram tereyağ
*karabiber ve tuz

YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI
*Doğranmış sivri biber,domates,sarımsak,tuz ve karabiber kuşbaşı ete katılarak ezmeden iyice karıştırılır.

*Testinin ağzı hamur ile kapatılır ve ortası hafif açılır.

*Genellikle açık havada odun yada meşe kömürü yakılmış bir ocakta pişirilir.

*İki saate yakın pişen yemeği ilk kez yapanlara meşe kömürüyle yapmaları tavsiye edilir.

*Yemek piştikten sonra testiyi kırarak yemeği testinin içinden servis yapılır.


Hiç yorum yok: