11 Ağustos 2016 Perşembe

LEPSİÇERKES TAVUĞU




















Yemeğimiz         Pişirme süresi              Hazırlama Süresi
 4 kişilik              15 dakika                      10 dakika
  

MALZEMELER
*1 adet tavuk
*2 adet soğan
*1 su bardağı pirinç
*2 çorba kaşığı tatlı yağ
*2 diş sarımsak
*1 çay kaşığı toz kişniş
*4 su bardağı su
*2 su bardağı mısır unu
*1 çorba kaşığı biber
*2.5 su bardağı su
*2 çorba kaşığı un
*tuz

YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI
*Soğan ince ince kıyılır.Pirinç robot makinesinden yada dövülerek ince kırılmış hale getirilip,sarımsaklar dövülüp yağ tencerede eritilip,yağ kızınca soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.

 *Sarımsak,kişniş ve biber katılır.Kavrulmuş soğanları tavuk parçaları eklenip,renkleri dönünceye kadar yaklaşık 3-4 dk pişirilir.

*Suyu da koyup kaynatılıp,ve ateşi kısılır.Una biraz su ekleyip,pirinçle birlikte tavuklar katılır ve karıştılır.10-15 dk pişirilir.

*Hamuru hazırlamak için su,tuz ile bir tencerede kaynatılır.

*Yavaş yavaş mısır unu katılıp,çırpma teli ile karıştırılarak suya yedirilir.Ateşi kısılır,tencerenin kenarına bulaşmadan  bir hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 4-5 dk pişirilir.

Ocaktan alındıktan sonra bir servis tabağına koyulup,ortası açılıp,pişen tavuklar ocaktan indirilip
hamurun ortasına boşaltılıp sıcak olarak servis yapılır
Afiyet olsun...









Hiç yorum yok: