11 Ağustos 2016 Perşembe


KABURĞA  DOLMASI OSMANLICHEF TARKAN SEMENER




























Çok harika olan KABURGA DOLMASI OSMANLICHEF yapacağız.Şimdiden afiyet olsun
     Yemeğimiz                      Pişirme süresi                      Hazırlama süresi
     6 kişilik             180 dk                      60 dakika


MALZEMELER
*1 yaşında oğlak yada kuzu kaburgası
*250 gram koyun el eti
*2 su bardağı pirinç
*4 çorba kaşığı tereyağ
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı yenibahar
*3 su bardağı su
*1 su bardağı badem
*1 çorba kaşığı çok ince kıyılmış maydanoz yada reyhan

YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI
*Pirinci ılık suda ve tuzda soğuyuncaya kadar bekletin.Kol etini ve kuşbaşını doğrayın.Doğradığımız eti bir bardak su ile ateşe koyup,kavurarak suyunu çektirin.İçine karabiber ve tuz atın.Üzerine biraz sıcak su ilave ettikten sonra eti kaynamaya bırakın.

*Başka bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritin.Pirinci bol suda ıslatıp yağda kavurun.Kavurduğunuz pirinci kaynamakta olan
etin suyuna ekleyip,yarı pişmiş bir pilav yapın.Başka bir kapta bademi suda haşlayıp,kabuklarını soyup yıkadıktan sonra suyunu süzüp yağda kavurarak pembeleştirin.

*Yarı pişmiş pilava bademleri,kıyılmış reyhan yada maydanoz ilave edip,içine yenibahar da attıktan sonra karıştırın.

*Kaburgadaki etle  kemiğin arasını açıp,pilavla içini doldurup,doldurma işini çok iyi yapmalısınız,çok doldurursanız patlayıp pilav tencerenin üzerine saçılabilir,az doldurursanız içine su girmesine neden olabilirseniz.

*Etinizin üzerine biraz salça sürün,ve bir çorba kaşığı yağda kızartın.

*3 bardak  dolusu kaynar suyu ekleyip,tuz attıktan sonra kapağını örtün.

*Tencerede önce kemikli tarafı alta gelecek şekilde yerleştirerek 1 saat kaynatın,sonrada etli tarafını çevirerek,iyice yumuşayıncaya kadar çok hafif ateşte 4-5 saat kadar pişirin.

*Kaburğa  doldurulduktan sonra salça sürülmedende  pişirilebilir.

*Salça sürülmeden de pişirilirse servise almadan önce fırında üzeri pembeleşinceye kadar kızartılır.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok: