16 Ağustos 2016 Salı

TAS KEBABI 


















MALZEMELER
*500 gram  kuşbaşı dana eti
*15 adet arpacık küçük soğan
*2 yemek kaşığı domates salçası
*2 adet patates
*1 adet havuç
*yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*kekik istenirse
*2 su bardağı kaynamış su

YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI
*Tencerede sıvı yağı ısıtın,etimizin rengi dönene kadar karıştırıp kavurun.

*Soyulmuş arpacık soğanları,kapatıp eti 30-40 dk suyunu bırakana kadar pişmeye bırakıyoruz.

*Salçayı ekleyip karıştırın ve kaynamış suyu ilave edin.

*Havuçları ve patatesleri iri küpler şeklinde doğrayın.Öncelik olarak havucu ekleyip
15 dk pişirmeye bırakın.

*Daha sonra patatesleri ilave edin,tuz ve baharatları ekleyip,patateslerde pişince 
ocaktan alın.Yemeğimizi servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN













Hiç yorum yok: