TAS KEBABI |
MALZEMELER
*500 gram kuşbaşı dana eti
*15 adet arpacık küçük soğan
*2 yemek kaşığı domates salçası
*2 adet patates
*1 adet havuç
*yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*kekik istenirse
*2 su bardağı kaynamış su
YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI
*Tencerede sıvı yağı ısıtın,etimizin rengi dönene kadar karıştırıp kavurun.
*Soyulmuş arpacık soğanları,kapatıp eti 30-40 dk suyunu bırakana kadar pişmeye bırakıyoruz.
*Salçayı ekleyip karıştırın ve kaynamış suyu ilave edin.
*Havuçları ve patatesleri iri küpler şeklinde doğrayın.Öncelik olarak havucu ekleyip
15 dk pişirmeye bırakın.
*Daha sonra patatesleri ilave edin,tuz ve baharatları ekleyip,patateslerde pişince
ocaktan alın.Yemeğimizi servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder