16 Ağustos 2016 Salı

İSVEÇ KÖFTESİ

























MALZEMELER
*500 gram kıyma
*1 tane soğan
*4 yemek kaşığı galeta unu
*yarım çay bardağı süt
*1 su bardağı lor peynir
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı yeni bahar
*1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:*Sıvı yağ

Sosu için;
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı sirke
*2 su bardağı et suyu

Üzeri için:Maydanoz

YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI
*Soğanı bir kapta rendeleyip,suyunu sıkalım.

*Bir kabın içine süt,lor peynirini,koyalım ve peyniri ezelim.

*İçine tüm malzemeleri ilave edip,yoğuralım.

*Kıymalı harçtan küçük parçalar koparalım,elimizle şekil verip yuvarlak,buzdolabında
1 saat dinlendirmeye bırakalım.

*Tavaya sıvı yağı koyup.kızdıralım ve köftelerimizi kızartalım.

*Tavadaki yağı ve içindeki kalan köfte parçalarını süzelim,ve aynı tavaya 
sirke koyup ısıtalım.

*Daha sonrada içine et suyunu,unu ilave edip koyulaşana kadar 10 dk pişirelim.

*Yemeğimizi sos ve maydanoz eşliğinde servis edelim.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: