15 Ağustos 2016 Pazartesi

ET YEMEKLERİ


EGE USULÜ TENCERE KEBABI



















MALZEMELER
*Yarım kg orta yağlı dana kıyma
*1 adet soğan-rende
*Yarım demet maydanoz
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Pul biber
*3-4 adet patlıcan
*2 yemek kaşığı zeytinyağı 
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 su bardağı su 
*1 adet domates

Kızartmak için Malzemeler
*Sıvı yağ

YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI

-Patlıcanları alaca soyup,ayrılmaksızın bir parmak kadar enine keselim sonra da sıvı yağda kızartalım.

-Kıymayı bir kaba alalım,üzerine rendelenmiş soğan,kimyon,tuz,pul biber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip yoğurun ve yuvarlak şekil vererek bir köşeye alalım.

-Kızarttığınız patlıcanlardan her ikisinin arasına kızarttığımız köftelerden koyunuz.Pilav tenceresine dizdikten sonra ortasına bir adet domatesi tüm haliyle yerleştirelim.

-Ardından üzerine 1 su bardağı salçalı su ilave ettikten sonra zeytinyağı gezdiriniz,kısık ateşte ağzı kapalı olarak 30 dakika kadar pişirin ve servise hemen hazırsınız.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: