KREPTE KUZU ETİ |
Yemeğimiz 4 kişilik Pişirme Süresi 40 dk Hazırlama Süresi 40 dk
MALZEMELER
*3 yemek kaşığı tereyağ
*400 gram kuşbaşı kuzu eti
*1 soğan
*1 patates
*2 havuç
*1 çay bardağı su
* 200 gram mantar
*karabiber,tuz
*maydanozun sapı
Krep hamuru için
*2 yumurta
*2 su bardağı un
*2 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
*tuz
YEMEĞİMİZİN HAZIRLANIŞI
*Büyük bir tavada tereyağımızı eritiyoruz.Yağ eridikten sonra etleri ekleyin,etler
suyunu bırakıp çekinceye kadar,sırasıyla soğanları,mantarları ekleyip soteleyin.
*Baharatları ekleyin kavurun,suyu ekleyip suyun tamamen çekilmesini bekleyin
ve etiniz hazır olduğunda ateşten alın.
*Krep için :Yumurta,un,süt ve tuzu homojen bileşimine gelinceye kadar karıştırınız.
Krep tavanızı ısıtın,içerisine bir damla yağ ekleyip bir peçete ile bu yağı tavaya yayalım.Sonra krep harcınız dan bir kepçe kadar tavaya alınız.Krep hamurunuzun üzerinde baloncuklar olduğunda diğer tarafına çevirelim böylece tüm krepleri halledin.
Hazırladığınız kreplerin ortalarına etleri paylaştırın.Bohça şeklini verelim ve maydonoz sapıyla bohçanızı bağlayın.Yağladığınız krepleri fırın kabına usülce dizelim.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk. kreplerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder