15 Ağustos 2016 Pazartesi

KÖYLÜ BİFTEK



















MALZEMELER
*2 adet biftek dana
*2 dilim köy ekmeği
*1 adet doğranmış domates
*2 adet yeşil biber
*6-7 adet mantar
*2 diş sarımsak
*2 dilim kaşar
*1 tatlı kaşığı kekik
*tuz,karabiber
*2 yemek kaşığı zeytin yağı

YEMEĞİMİZİN HAZIRLANIŞI
*Mantarları,sarımsakları ve biberleri ince ince doğrayın.

*Bir tavada zeytin yağını  kızdırın.Sarımsakları 1-2 kere yağda çevirip,biber ve mantarları ekleyin.
1-2 dakika kadar karıştırarak pişirip,içine domates ve baharatları ekleyin.Kısık ateşte sos kıvamına  gelinceye kadar karıştırıp pişirin.


*Bu arada,bir tavada biftekleri pişirin.Fırın tepsisine,köy ekmeklerini koyun.Ekmeğin üzerine domates ve
bifteklerin sosunu koyun.Sosun üzerini kaşar peyniri ile örtün.

*Kaşar eriyene kadar 250 derecelik ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: