12 Ağustos 2016 Cuma

BÖFSTROGONAF



















MALZEMELER
*750 gr Bonifle 
*2 adet Soğan
*2 Çorba kaşığı Margarin
*1 Çorba kaşığı un
*1 Çorba kaşığı salça
*2 Çay kaşığı Hardal
*200 gr krema 
*1 Çay kaşığı Karabiber
*1 Tatlı kaşığı limon
*Tuz

YEMEĞİMİZİN HAZIRLANIŞI

*Eti 5-6 cm kalınlığında ve de iki parmak uzunluğunda doğradıktan sonra karabiberle ovalım.Büyükçe bir tavaya margarini alıp ince doğranmış iki adet soğanı yavaş ateşte 10 dakika kadar çevirelim.

*Etleri de ilave ettikten sonra harlı ateşte karıştırarak 5 dakika kadar kavuralım.Bir kepçe kaşığı unu kavurmakta olan etlere serptikten sonra karıştırmaya başlyalım.Sonra bir çorba kaşığı domates salçası ile ikişer çay kaşığı hardal ve tuzu karıştırıp,üç dört dk. daha harlı ateşte pişirelim.Bir bardak çiğ krema ile birkaç damla limon suyunu da atalım.Kaynatmaksızın iyice ısıtalım.Isıtılmış bir tabağa alıp hemen servis yapalım sınra bonfile yerine başka bir et kullanırsanız ,kremayı eklemedikten önce etleri ymuşaklaşıncaya kadar kapalı olarak harlı olmayan ateşte pişirmeniz gerekir

NOT:Mantarların kararmasını önlemek için limonlu suda haşlayınız.

Hiç yorum yok: