12 Ağustos 2016 Cuma

ET YEMEKLERİ



LİMON SOSLU TAVUK





















MALZEMELER
*4 adet tavuk göğsü
*1 tatlı kaşığı biberiye
*1 adet limon suyu
*bir miktar karabiber

Sosu için
*2 adet kırmızı soğan
*2 adet taze sarımsak
*2 adet dolmalık biber
*2 adet tavuk bulyon
*2 yemek kaşığı zeytin yağı
*1 tatlı kaşığı nişasta
*1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı

YEMEĞİMİZİN HAZIRLANIŞI
*Tavuk göğüslerini bir tabağa koyun,biberiye,limon suyu,zeytinyağı,karabiber
bulayıp bekletin.Tavada zeytin yağını kızdırıp doğranmış  
taze soğan ve sarımsakları   kavurun.

*Tavuk bulyonu suya ekleyip,kaynatın ve küçük bir tabakta nişasta ve ayçiçek 
yagını karıştırıp sosa ilave edip pişirin.

*Tavuğu kızartıp sos ile servis ediniz.

AFİYET OLSUN....
















1 yorum:

Bülbülün Yeri dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Çok güzel bir tarif.
Sevgiyle kalın.