12 Ağustos 2016 Cuma

ET SOTE 





















MALZEMELER
*Yarım kiloluk sotelik dana eti
*1 adet orta boy kuru soğan
*1 adet sivri biber
*1 yemek kaşığı salça
*2 adet domates
*1 çay kaşığı nane kırmızı
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kekik
*1 çay kaşığı karabiber
*yarım çay bardağı sıvı yağ

YEMEĞİMİZİN HAZIRLANIŞI
*Kuru soğanımız yemeklik şeklinde doğrayın,daha sonra bir tava  içerisine koyup kavuruyoruz.

*Soğanımız pembeleşinceye başlayınca 1 yemek kaşığı salçayı ve yuvarlak yuvarlak doğradığımız biberleri
ekleyip,bir iki dakika kavurduktan sonra kabukları soyulmuş domatesleri içine ekliyoruz.

*Domatesler eridikten sonra etlerimizi ekliyoruz,ara ara karıştırıp,etlerimiz suyunu çekene kadar tekrar
kavuruyoruz.

*Daha sonra baharatlarımızı ekliyoruz.Zeytinyağı da ekleyebilirsiniz isterseniz.Yemeğimiz hazır afiyet olsun...

Hiç yorum yok: