ET SOTE |
MALZEMELER
*Yarım kiloluk sotelik dana eti
*1 adet orta boy kuru soğan
*1 adet sivri biber
*1 yemek kaşığı salça
*2 adet domates
*1 çay kaşığı nane kırmızı
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kekik
*1 çay kaşığı karabiber
*yarım çay bardağı sıvı yağ
YEMEĞİMİZİN HAZIRLANIŞI
*Kuru soğanımız yemeklik şeklinde doğrayın,daha sonra bir tava içerisine koyup kavuruyoruz.
*Soğanımız pembeleşinceye başlayınca 1 yemek kaşığı salçayı ve yuvarlak yuvarlak doğradığımız biberleri
ekleyip,bir iki dakika kavurduktan sonra kabukları soyulmuş domatesleri içine ekliyoruz.
*Domatesler eridikten sonra etlerimizi ekliyoruz,ara ara karıştırıp,etlerimiz suyunu çekene kadar tekrar
kavuruyoruz.
*Daha sonra baharatlarımızı ekliyoruz.Zeytinyağı da ekleyebilirsiniz isterseniz.Yemeğimiz hazır afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder