12 Ağustos 2016 Cuma

ARPA ŞEHRİYELİ ET YAHNİSİ


















MALZEMELER
Yemeğimiz 4 kişilik
*2 çorba kaşığı tereyağ
*2 su bardağı arpa şehriye
*2 çorba kaşığı kuşbaşı et
*2 adet biber
*10 adet küçük soğan
*2 adet domates
*2 su  bardağı su
*1 adet defne yaprağı
*Karabiber,tuz ve kimyon

YEMEĞİMİZİN HAZIRLANIŞI
*Tereyağımızı tencereye koyup eritiyoruz.2 su bardağı arpa şehriye ekleyip,karıştırarak 
kavurun.2 çorba kaşığı et ekleyip,birkaç dakika kavurup,ince şeklinde doğranmış 
biber ve soğanları ilave edin.

*Domatesleri küp şeklinde doğrayıp,tuzla birlikte tencereye ekleyin.Tüm malzemeleri
karıştırıp,2 su bardak su ilave edin.Tencereye defne yaprağını koyup,20 dakika pişirin.

*Tenceredeki defne yaprağımızı pişirdikten sonra çıkartıp,kimyon ve karabiberi serpin.
AFİYET OLSUN ... sıcak olarak servis edin...


Hiç yorum yok: