12 Ağustos 2016 Cuma

DOMATES SALSA SOSLU BİFTEK


















MALZEMELER
*2 adet biftek 
*4 adet domates
*2 adet taze soğan
*2 yemek kaşığı balsamik sirke

YEMEĞİMİZİN HAZIRLANIŞI
*Bifteklerin üzerine tuz ve karabiber eklemeden önce biftekin yüzeyindeki yağlı yerlerini kesmelisiniz.Bifteğimizin yapışmaması için teflon tava kullanmanızı öneririz,orta dereceli 
pişmiş seviyorsanız biftekleri 3-4 dakika pişirin yok iyi pişmiş tercih ediyorsanız biraz 
daha uzun pişirebilirsiniz.

*Bifteğimiz pişerken kaynar suda domatesleri bir kasede 1-2 dakika bekletin.

*Kaynar sudaki domateslerin kabuklarını çıkartıp,ardından domatesleri yarıya bölün 
çekirdeklerini çıkartıktan sonra domatesleri küp şeklinde doğrayın.

*Bifteğimizi pişirdikten sonra tabaka almadan önce yağlarının iyice süzülmesinde 
fayda var,etlerimizin soğumaması içim düşük dereceli fırında bekletebilirsiniz.

*Şimdi sıra geldi salsa sosunu hazırlamaya,önce taze soğanlarımızı ince ince doğrayın.
Küp şeklinde doğradığımız domatesleri,sirkemizi ve 2 yemek kaşığı suyu tavaya ekleyin.
Üzerine gerektiği kadar tuz ve karabiber ekleyin,tavanın dibindeki et parçalarını ılıyına 
kadar kızartın.Hazırladığımız salsa sosunu  bifteğimizin üzerine döküp servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok: