DOMATES SALSA SOSLU BİFTEK |
MALZEMELER
*2 adet biftek
*4 adet domates
*2 adet taze soğan
*2 yemek kaşığı balsamik sirke
YEMEĞİMİZİN HAZIRLANIŞI
*Bifteklerin üzerine tuz ve karabiber eklemeden önce biftekin yüzeyindeki yağlı yerlerini kesmelisiniz.Bifteğimizin yapışmaması için teflon tava kullanmanızı öneririz,orta dereceli
pişmiş seviyorsanız biftekleri 3-4 dakika pişirin yok iyi pişmiş tercih ediyorsanız biraz
daha uzun pişirebilirsiniz.
*Bifteğimiz pişerken kaynar suda domatesleri bir kasede 1-2 dakika bekletin.
*Kaynar sudaki domateslerin kabuklarını çıkartıp,ardından domatesleri yarıya bölün
çekirdeklerini çıkartıktan sonra domatesleri küp şeklinde doğrayın.
*Bifteğimizi pişirdikten sonra tabaka almadan önce yağlarının iyice süzülmesinde
fayda var,etlerimizin soğumaması içim düşük dereceli fırında bekletebilirsiniz.
*Şimdi sıra geldi salsa sosunu hazırlamaya,önce taze soğanlarımızı ince ince doğrayın.
Küp şeklinde doğradığımız domatesleri,sirkemizi ve 2 yemek kaşığı suyu tavaya ekleyin.
Üzerine gerektiği kadar tuz ve karabiber ekleyin,tavanın dibindeki et parçalarını ılıyına
kadar kızartın.Hazırladığımız salsa sosunu bifteğimizin üzerine döküp servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder