PAZILI KUZU KAPAMA |
Yemek 4 kişilik
Pişirme süresi 45 dakika
Hazırlama süresi 15 dakika
Marmara bölgesine özel pazılı kuzu kaplama yemeğimizin MALZEMELERİ
*6 Parça kuzu eti kemikli
*5 sap soğan taze
*4 pazı yaprağı
*2-3 diş sarımsak
*Tereyağı 45 gram
*1 su bardağı su
*tuz
YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI
Tavada tere yağını eritin.Etleri ilave ederek çevirerek hafif kızartıp yayvan bir tencereye alın.
Soğanların yeşil tarafını kıyıp,tereyağında soteleyin.Pazı yapraklarını büyük olarak doğrayın.
Soğanları ve pazıları etlerin üzerine yayın.
Sarımsakları soyup ikiye kesin etlerin üzerine serpiştirin.
Suya bir miktar tuz ilave edin karıştırın ve tepsiye ilave edin.
Yemeğimizin ağzını kapatarak 45 dk pişirin.Sıcak olarak servis edin.
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder