17 Ağustos 2016 Çarşamba

PAZILI KUZU KAPAMA



















Yemek 4 kişilik

Pişirme süresi  45 dakika

Hazırlama süresi  15 dakika

Marmara bölgesine özel pazılı kuzu kaplama yemeğimizin MALZEMELERİ

*6 Parça kuzu eti kemikli

*5 sap soğan taze

*4 pazı yaprağı

*2-3 diş sarımsak

*Tereyağı 45 gram

*1 su bardağı su

*tuz

YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI

Tavada tere yağını eritin.Etleri ilave ederek çevirerek hafif kızartıp yayvan bir tencereye alın.

Soğanların yeşil tarafını kıyıp,tereyağında soteleyin.Pazı yapraklarını büyük olarak doğrayın.

Soğanları ve pazıları etlerin üzerine yayın.

Sarımsakları soyup ikiye kesin etlerin üzerine serpiştirin.
Suya bir miktar tuz ilave edin  karıştırın  ve tepsiye ilave edin.

Yemeğimizin ağzını kapatarak 45 dk pişirin.Sıcak olarak servis edin.

AFİYET OLSUN....


Hiç yorum yok: