17 Ağustos 2016 Çarşamba

                                                                                                           
ŞAŞA ŞURA





















MALZEMELER

*500 Gram taze fasulye

*2 adet kabak

*1 büyük patates

*1 büyük patlıcan (kemer)

*1 adet soğan

*50 gram çarliston biber

*1 kahve fincanı ayçiçek yağı

*2 domates

*1,5 bardak sıcak su

*Domates salçası 2 çorba kaşığı

*Tuz ve karabiber

YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI

Çanakkale'ye özgü bir yemek olan şaşa şura soğanları soyup büyük olarak kıyın.

Biberleri kalın halkalar şeklinde doğrayın,domatesleri küp şeklinde doğrayın ve sebzeleri bir kaba alıp karıştırın.

Tencerede ısıtıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.Biber,domates bir çorba
kaşığı ılık suyu ve salçayı da ekleyip 12 dk kadar kavurun.

Sebzeler,1.5 su bardağı sıcak su,tuz ve karabiber ilave edin.Kaynatın ve kısık ateşte 30 dk kadar pişirin.

AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok: