ŞAŞA ŞURA |
MALZEMELER
*500 Gram taze fasulye
*2 adet kabak
*1 büyük patates
*1 büyük patlıcan (kemer)
*1 adet soğan
*50 gram çarliston biber
*1 kahve fincanı ayçiçek yağı
*2 domates
*1,5 bardak sıcak su
*Domates salçası 2 çorba kaşığı
*Tuz ve karabiber
YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI
Çanakkale'ye özgü bir yemek olan şaşa şura soğanları soyup büyük olarak kıyın.
Biberleri kalın halkalar şeklinde doğrayın,domatesleri küp şeklinde doğrayın ve sebzeleri bir kaba alıp karıştırın.
Tencerede ısıtıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.Biber,domates bir çorba
kaşığı ılık suyu ve salçayı da ekleyip 12 dk kadar kavurun.
Sebzeler,1.5 su bardağı sıcak su,tuz ve karabiber ilave edin.Kaynatın ve kısık ateşte 30 dk kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder