2 Ağustos 2016 Salı

LEVREK FİLETOSU KAĞITTA











MALZEMELER
4 kişilik
4 adet levrek filetosu
1 tatlı kaşığı tereyağı ya da margarin
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
1/2 kahve fincanı konyak
6 çorba kaşığı ince dilimlenmiş mantar
1 kahve fincanı beyaz şarap
2 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates
1 adet defne yaprağı
1 bağ kıyılmış maydanoz
1/2 adet yağlı kağıt

HAZIRLANIŞI

Kağıdı ikiye katlayıp büyükçe kalp biçimi kesin ve içini yağlayarak muhafaza ediniz.Altı düz bir tencereye yahutta tavaya koyup kızdırınız.Balıkları koyduktan sonra soğanı serpiniz.Balıkları 1.5 dk kadar alt-üst çevirin,konyağı döndürüp alevlendirin.Mantarı ve de beyaz şarabı,defne yaprağını,tuzunu domatesini ve balık suyunu ekledikten sonra ağzını kapatınız.Kısık ateşte 8 dk.pişirin balıkları bir kaba kırmadan çıkarın.Balığın kalan suyunu tahminen 1 bardak olmalıdır.1 bardaktan fazla ise biraz kaynatıp çektirin ve ateşten alın.Tereyağını ve maydanozu ilave edip 2 dakika kadar karıştırın.Kağıdın yarı kısmına balıkları dizip sosunu üzerine dökün kağıdın bir yarısını üzerine kapatıp,kenarlarını kıvırarak sarın.Fırına gidecek bir servis tabağına koyup ortadan hızlı ateşe koyup sürün.Kağıt kızarıp renk alıncaya kadar 3-4 dakika pişirip servis edin.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: