30 Temmuz 2016 Cumartesi










LEVREK BUĞULAMA

    Malzemeler
    -1 adet soğan
    -1 adet büyük boy patates
    -2 adet orta boy havuç
    -2 adet büyük domates
    -2 adet büyük levrek
    -2 adet yumurta sarısı
    -2 çorba çorba kaşığı un
    -2 çorba kaşığı yoğurt
    -karabiber
    -defne yaprağı
    -sarımsak
    -su
    -1 adet limon suyu
    -tereyağı
    -kaşar rendesi
   

     HAZIRLANIŞI

     Derin bir tencereye su,dörde ayrılmış soğan,patates,domates,rende havuç,tane karabiber,defne yaprağı,limon suyu,sarımsaktan oluşmuş malzemeyi yerleştirip balıkların içine yerleştirin.Balıklar yaklaşık olarak 15 dakika kadar kaynadıktan sonra balıkları bir şekilde alın.Balıkları fırın tepsisine yerleştirin.Suyun içindeki malzemeleri de balıkların etrafına koyun.Tencerede ki suya da 2 tane yumurta sarısı,2 kaşık un,2 kaşık yoğurdu ayrı bir kapta yavaşça sulandırarak çırpıp,tenceredeki suya yavaşça ekleyin.Bu suyu balıkların üzerine koyunuz.Fırına sokun.Balıkların suyu kaynamaya başladığında tavada kzıdırdığınız toz biberli tereyağını balıkların üzerinde gezdirin.Kaşar peyniri serpip,fırınlayın.Kaşarlar kızardığında fırından çıkarabilirsizin.
       AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: