5 Ağustos 2016 Cuma

EZOGELİN ÇORBASI
















MALZEMELER
-1 bardak kırmızı mercimek
-1 tatlı kaşığı pirinç
-1 adet soğan kuru
-1  yemek kaşığı salça
-2 kaşık bulgur
-karabiber
-tuz ve nane
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
-1.5 litre su

HAZIRLANIŞI
-3 tatlı yemek kaşığı yağımızı tencereye koyup,ince ince 
kesdigimiz soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.

-Sonrasında salça ekleyip,salçayı kavurduktan sonra
yıkadığımız kırmızı  mercimekleri,pirinç ve bulgur
ilave ettikten sonra 1 dk kadar kavuruyoruz.

-Sonrasında sıcak su kaynatarak isteğe göre et suyunda koyup,baharatlarıda
üzerine ekleyerek mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz.

-İsteyenler mercimekleri blenderle de çekebilir.

AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok: