EZOGELİN ÇORBASI |
MALZEMELER
-1 bardak kırmızı mercimek
-1 tatlı kaşığı pirinç
-1 adet soğan kuru
-1 yemek kaşığı salça
-2 kaşık bulgur
-karabiber
-tuz ve nane
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
-1.5 litre su
HAZIRLANIŞI
-3 tatlı yemek kaşığı yağımızı tencereye koyup,ince ince
kesdigimiz soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
-Sonrasında salça ekleyip,salçayı kavurduktan sonra
yıkadığımız kırmızı mercimekleri,pirinç ve bulgur
ilave ettikten sonra 1 dk kadar kavuruyoruz.
-Sonrasında sıcak su kaynatarak isteğe göre et suyunda koyup,baharatlarıda
üzerine ekleyerek mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz.
-İsteyenler mercimekleri blenderle de çekebilir.
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder