BROKOLİ ÇORBASI |
MALZEMELER
500 gram brokoli
1 adet küçük soğan
1 adet küçük pırasa
1 adet küçük kereviz
4 diş sarımsak
Yarım su bardağı yulaf
Az miktarda deniz tuzu
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
-Sebzelerin hepsini büyük parçalar halinde doğrayın,
ve düdüklü tencereye koyun.
-Karabiber ile yulafı ekleyerek sebzelerin
üzerine 2-3 parmak çıkacak kadar su katarak pişirin.
-Ocaktan aldıktan sonra tuz veya 1 tatlı kaşığı taze toz keten tohumu ekleyerek sebzeleri el blenderle iyice öğütün.
-Kıvamı kalın olursa biraz sıcak su ile açabilirsiniz.
-Servis ederken keçi peyniri veya beyaz peynir ekleyin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder