5 Ağustos 2016 Cuma

ÇORBALAR



BROKOLİ ÇORBASI



















MALZEMELER
500 gram brokoli
1 adet küçük soğan
1 adet küçük pırasa
1 adet küçük  kereviz
4 diş sarımsak
Yarım su bardağı yulaf
Az miktarda deniz tuzu

1 çay kaşığı karabiber 

HAZIRLANIŞI

-Sebzelerin hepsini büyük parçalar halinde doğrayın,
ve düdüklü tencereye koyun.
-Karabiber ile yulafı ekleyerek sebzelerin 
üzerine 2-3 parmak çıkacak kadar su katarak pişirin.
-Ocaktan aldıktan sonra tuz veya 1 tatlı kaşığı taze toz keten    tohumu ekleyerek sebzeleri el blenderle iyice öğütün.
-Kıvamı kalın olursa biraz sıcak su ile açabilirsiniz.
-Servis ederken keçi peyniri veya beyaz peynir ekleyin.
 Afiyet olsun 

Hiç yorum yok: