5 Ağustos 2016 Cuma

TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI

















MALZEMELER

-2 Parça tavuk but.
-1 kase yoğurt.
-1 yumurta sarısı.
-2 yemek kaşığı un ve tuz.

ÜZERİ İÇİN

-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı pulbiber.

YAPILIŞI

-Tavuk etlerini iyice yıkayıp su koyup haşlamaya başlayalım.
-Soğuyan tavuk etlerini iyice tavuk suyunun içine yerleştirelim.
-Terbiyesi için bir tabakta yoğurt,yumurtanın sarısı ve unu iyice çırpınız.
-Sakince karıştırarak çorbaya ekleyelim.
-Kaynamaya başlayana kadar çorbamızı kesilmeyecek şekilde   karıştırlarım.
-Son olarak tuzunu ekleyelim ve ocaktan çorbamızı alalım.
-Tereyağını ve pulbiberini iyice kavurup servis kasesine aldığımız çorbanın üzerine dökerek servisimize başlayalım.
    AFİYET OLSUN......

Hiç yorum yok: