30 Temmuz 2016 Cumartesi

KILIÇ ŞİŞ










MALZEMELER
1 KG kılıç balığı filetosu 
Yarım çay kaşığı toz karabiber
Yarım çorba kaşığı domates salçası 
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım rendelenmiş kuru soğan 
1 Çorba kaşığı limon suyu 
1 dilimlenmiş limon
1 diş sarımsak,dövülmüş
15 defne yaprağı küçük boy
2.5 çarliston biberi 
2.5 defne yaprağı
2 domates 

5 kişilik 
HAZIRLANIŞI

   Balık filetosunu düzgünce üçer santimlik küpler halinde muazzam bir şekilde doğrayın.Domatesleri dilimleyip çekirdeklerini çıkarın.Çarliston biberi dilimleyelim.Balıkları kap vb. bir şeyin içine koyun.Marinat malzemesini balıkların üstüne koyup elle karıştırın ve 20 dk bekleyin.Metal şişlere birey başına 4 kişilik parça balık,hepsinin arasına da birer defne yaprağı,domates dilimi,çarliston biber ve limon dilimi dizin.Şişlere balıkları soktuktan sonra,marinat malzemesinin arta kalanını da  üzerine dökerek 5 dk. kadar bekletin.Izgara hazır durumda ise şişleri pişirmeye başlayabilirsiniz.Pişerken ,kuru olmasın diye,bu karışımdan fırça ile balıkların üzerine sürebilirsiniz.Pişen balıkları 1/2 limon ,yeşil salata ve haşlanmış patatesle birlikte sunabilirsiniz.
          AFİYET OLSUN......

Hiç yorum yok: