29 Temmuz 2016 Cuma

KEFAL PİLAKİ











MALZEMELER
-1200 gram ayva
-600 gram toz şeker
-Karanfil
-2 kg kefal balığı
-250 gram zeytinyağı
-1 demet maydanoz 
-2 su bardağı su 
-1 adet sarımsak
-5 adet patates
-5 adet domates
-2 adet kereviz 
-2 adet soğan
-5 adet havuç
-1 adet limon 
-kekik
-karabiber
-tuz
  HAZIRLANIŞI
Soğanları temizleyip,piyaz olarak kesin,sarımsak,minik parçalar halinde doğranmış havuç ve zeytinyağıyla birlikte tencerede 15 dakika kadar kaynattıktan sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edin,tuz ve biber kattıktan sonra havuçlar pişinceye kadar kaynatın.Pateteslerin kabuklarını soyup minik minik doğrayın ve havuçların üzerine koyun buna bir parmak kalınlığında kestiğiniz balık,kabuklarını soyduktan sonra çekirdeklerini çıkararak minik minik doğradığınız domates,halka halka kestiğiniz limon maydanoz ve biraz kekik ilave edip,tekrar  yarım saat kadar kaynatın ve servis tabağına alın.Sıcaklığı geçince servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: