29 Temmuz 2016 Cuma

KARİDESLİ SANDVİÇ










MALZEMELER

-1 çay bardağı amerikan pirinci
-3 yemek kaşığı soya yağı
-2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
-2 baş orta büyüklükte soğan
-2 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı ince doğranmış şifalı bitki (mercan köşkü,biberiye)
-200 gram haşlanmış karides
-200 gram taze ıspanak
-200 gram paprika biberi
-1 çay kaşığı tuz
-1/2 çay kaşığı toz karabiber
-8 adet sandviç dilimli tost ekmeği
 
HAZIRLANIŞI

Soya yağı,sirke,100 gr, soğan,1 diş sarımsak ve 1 çay kaşığı şifalı otu(biberiye,mercan köşkü)
büyük bir kaseye koyun.Karidesleri ilave edip uzunca karıştırın.Üstünü örtüp
1 gece veya 4 saat buzdolabında bekletin.Karidesleri sostan ayırın.Büyük bir tavayı orta ateşte kızdırın.Karidesleri arta kalan soğan,paprika,ıspanak ve artan 1 diş sarımsağı takviye edin.Ispanaklar solana ve karidesler hafif kızarıncaya kadar 3-5 dakika kadar pişirin.1 çay kaşığı şifalı otu,tuz ve biberi ilave edin,Karıştırarak lezzetli ve güzel kokulu bir hale gelene kadar yaklaşıl 2-3 dakika pişirin.Bu malemeyi 2 tost ekmeğine veya 2-4 sandwiç ekmeğinin arasına sürerek servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: