21 Temmuz 2016 Perşembe

KARTOPU













MALZEMELER
200 gr margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
7 su bardağı un
4/3 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Muhallebesi için:
8 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un

HAZIRLANIŞI
Şeker ve un tencereye koyup karıştırılır.Süt ilave ederek,orta hararetli ısıda fırında pişirilir.
daha sonra soğumaya bırakılır.
Hamurun yapılışı:Un elenir,orta eritilmiş margarin,yumurta,yoğurt,sıvı yağ,şeker
kabartma tozu koyulup orta yumuşaklıkta hamur elde edilir.Hamurdan yumurta büyüklüğünde
parçalar alınıp avuç içinde açılır.İçine kaşık yardımıyla muhallebiden konur ve kapatılır.
Kapanan kısmı alta gelmek üzere unlanmış tepsiye dizilir.170 derecelik ısıtılmış fırında
pembeleşinceye kadar pişirilir.Ilıyınca üzerine pudra şekeri elenir.

Hiç yorum yok: