21 Temmuz 2016 Perşembe

KANDİL SİMİDİ












MALZEMELER
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurtanın sarısı
1 paket margarin
2 çay kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurtanın akı
1 kase susam
Alabildiğince un
1 paket kabartma tozu

HAZIRLANIŞI
Margarin elle iyice yumuşatılır.Sıvı yağ.şeker,tuz,yumurtanın sarısı,yoğurt ilave edilir
iyice yoğurulur.Yavaş yavaş un ilave edilir.Unun üzerine kabartma tozu konur.Hamur
sertleşene kadar un eklenir.Hamurumuz kıvamına gelince cevizden biraz büyükçe toplar
yaparak onlara simit şekli verelim,yağlı tepsiye dizelim.Hepsini bu şekilde
yapınca simitlerimizi önce yumurtanın beyazına sonra susama bulayarak
yerlerine koyalım.Issıttığımız fırına koyarak pişirelim ve kızarınca fırından çıkarılım.
Simitlerimizi soğuyunca tepsiden çıkaralım.

Hiç yorum yok: