26 Temmuz 2016 Salı

KALKAN TAVA










MALZEMELERİMİZ
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı limon suyu
1.5 su bardağı un
1.5 su bardağı ayçiçek yağı
1.5 kilo kalkan balığı dilimlenmiş
tuz
5 kişilik

YEMEĞİMİZİN HAZIRLANIŞI
Kalkanları üçer santimlik şeritler halinde dilimleyip limonsuyu,karabiber
ve zeytinyağı ile dinlendirin.Marine edilmiş kalkan balıklarını unlayın,fazla
olan unları silkeleyin,geniş bir tavada yağı kızdırın ve balıkların her iki tarafını altını ve
üstünü altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın.Balıkları bir mutfak kağıdının üzerine
koyup fazla olan yağları alın.Limonları dilimleyerek servis yapın.Kalkanları
terbiye etmeden de pişirebilirsiniz.


Hiç yorum yok: