26 Temmuz 2016 Salı

KALKAN HAŞLAMA HOLLANDEZ












MALZEMELERİMİZ
Yemeğimiz 4 kişilik
8 dilim kalkan balığı
yarım su bardağı süt
1 çorba kaşığı tuz
10 su bardağı su
sosu için:
10 adet ezilmiş tane karabiber
1 kahve fincanı sirke
1 çorba kaşığı incecik kıyılmış soğan
4 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı su
500 gram eritilmiş suyu alınmış tereyağı
limon suyunun yarısı
1/4 tatlı kaşığı tuz

YEMEĞİMİZİN HAZIRLANIŞI
Su,süt ve tuzu bir tencerede kaynatın.Balıkları içine ekleyip yavaş yavaş kaynatarak
15 dakika haşlayıp bir kevgir yardımıyla kaba koyarak içine birazda suyundan koyun.
Daha sonra Hollandez sos servis ederek servis yapabilirsiniz.
Sıra geldi sosu hazırlamaya
Soğanı,karabiberi ve sirkeyi ağır ateşte,sirke dipinde bir miktar kalıncaya kadar kaynatın.
Sıcaklığı geçince içine su,tuz,limonsuyu ve yumurtanın sarısını ekleyin.Çırpma aletiyle
dikkatli devamlı  karıştırın,yumurta  iyice kaparıp koyulaşmalı ama pişmemelidir.
Yumurtalar top top kalmalı,terayağını akıtarak yumurtaya karıştırın yedirin.İnce 
süzgeçten geçirip kullanın.Sosu kesilirse bir kapta biraz suya azar azar yedirin.Sos 
koyulaşmasın kesilir.Yağı ılık olmalıdır,soğuk olduğu zaman sos kesilir.Ilık yerde korunmalı 
yoksa sos kesilebilir.

Hiç yorum yok: