26 Temmuz 2016 Salı

KALKAN BALIĞI AMANDİN










MALZEMELERİMİZ
Yemeğimiz 4 kişilik
8 dilim kalkan balığı
tuz
bir miktar karabiber
2 çorba kaşığı tereyağ
6 çorba kaşığı süt
3 kahve fincanı rafine yağı
1 avuç badem kabuklu
1 çay fincanı un

YEMEĞİMİZİN HAZIRLANIŞI
Bademleri kaynamış suda bir dakika kadar haşlayıp,süzgece koyun ve kabuklarını çıkarıp boyuna doğru ince bir şekilde dilimleyin.Minik bir kaba koyduktan sonra  orta ateşli fırına koyup zamanla kontrol ederek bir kaç dakika arayla karıştırın ve sarı olana dek kızartın.
Fırınınız yok ise bademleri az yağlı tavada kızartıp süzgece koyup yağını iyice süzün.Balıkları bir kap veya tabağa koyup tuz,süt ve biber ilave ederek karıştırın.Sonra ise alt ve üst tarafını una bulayın.Bir tavada yağı kızdırın.
Kalkanları dip dipe yatırın.Dörder dakika altını ve üstünü kızartıp servilere koyabilirsiniz.
Bir tavada tereyağını kızdırıp içine badem ekleyin,sote yapım limon suyunu balıkların
üzerine serpip badem ile tereyağını balığımızın üzerine döküp servis edin.

Hiç yorum yok: