26 Temmuz 2016 Salı

KALAMAR BİSKEN









MALZEMELERİMİZ
Yemeğimiz 4 kişilik
1 kilo temizlenmiş kalamar
1 kahve fincanı rafine yağı
1 diş ince doğranmış sarımsak
1 adet ince ince doğranmış soğan
4 adet orta parmak büyüklüğünde kürdan gibi
doğranmış havuç
2 adet kürdan gibi doğranmış soğan
6 adet orta boy kabukları soyulmuş,ince kıyılmış domates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 kahve fincanı konyak
yarım su bardağı beyaz şarap
bir miktar tuz
bir tutam pul biber
1 yaprak defne

YEMEĞİMİZİN HAZIRLANIŞI
Kalamarları kalem gibi,yarım küçük parmak boyutunda dilimleyin.Tencerede
yağı kızdırın ve kalamarı tenceredeki yağa ekleyip suyu çekince hafifçe sararıncaya
kadar birkaç dakika kızartın.Başka bir tencerenize tere yağını,soğan ve sarımsak
daha sonra da havucu koyup orta ateşte bir kaç dakika kavurup,domatesleri,tuz
pul biber defne ve kalamarları içine koyun.Birkaç dakika kavurduktan sonra
üzerine konyağı döküp alevlendirip. Beyaz şarap döktükten sonra 1 veya 2 dakika
kaynatıp kapağını kapatın.Ağır ağır kaynatarak 20 dakika  yemeğimizi kontrol
ederek pişirin daha sonra servis edin.

Hiç yorum yok: