26 Temmuz 2016 Salı

KARİDES GÜVEÇ














MALZEMELERİMİZ
1 veya 2 kilo karides
rendelenmiş kaşar
1 su bardağı beyaz şarap
domates
sarımsak
soğan 
defne yaprağı
tuz
karabiber
4 çorba kaşığı sıvı yağ

YEMEĞİMİZİN HAZIRLANIŞI
Bir tavada ince kestiğimiz soğanları kavurun,dövülmüş sarımsakları ekleyin ve 1-2
dakika kavurun.Tavanın içine domatesleri ekleyin ve yumuşayınca suyu çekinceye 
kadar pişirin.Piştikten sonra tuz,şarap,ve karabiberi atın ve kaynatın.Karidesleri ve
defne yaprağını ekleyerek 3-4 dakika ocakta pişirin.Ocaktan alarak isteğe göre
güveç kapına veya ısıya dayanaklı cam kaba koyabilirsiniz.Üzerine rendelenmiş 
kaşar döşeyerek kızarana kadar orta dereceli fırında pişirin.

Hiç yorum yok: