25 Temmuz 2016 Pazartesi

HİNT USULÜ KARİDES










MALZEMELER
4 kişilik
24 tane kabukları soyulmuş çiğ iri karides
1 tatlı kaşığı ince şekilde kıyılmış soğan
1 çorba kaşığı margarin
biraz tuz
2 çorba kaşığı konyak
2 kahve fincanı beyaz şarap
2 çay kaşığı kori
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı tere yağı
1 çay fincanı et suyu veya su

HAZIRLANIŞI
Küçük bir tencereye margarini ateşte kızdırıp,karidesleri ve tuzunu ekleyip karıştırın.
Konyağı üzerine ilave edin.Tencereyi eğip  alevlendirin.Üzerine kori ekleyip
karıştırın.Daha sonrada beyaz şarap ve et suyunu da ekleyin.Tenceremizin
kapağını kapatıp yavaş ateşte 5 dk  kadar pişirin.Bir kevgir yardımıyla karidesleri
çukur bir kaba koyun.Tereyağımız ile unu karıştırıp  ocaktaki karides suyuna ekleyin
İyice karıştırarak yavaş yavaş bir kaç dakika ocakta kaynatıp,karideslerin
üzerine dökün ve servis edin.Biraz kızarmış  badem ve kızarmış maydanoz da
verebilirsiniz.

Hiç yorum yok: