21 Temmuz 2016 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ RULO














MALZEMELER
2 yumurta akı
1/2 su bardağı su
1 su bardağı şıra
1/4 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı dövülmüş fındık
1 su bardağı hindistan cevizi rendesi

6 kişilik

HAZIRLANIŞI
Bir kabın içine tuz,şeker,şekerli sudan ibaret şıra ve soğuk suyu karıştırıp,20-25 dk kaynatın.
Yumurta aklarını iyice çırpın.Hazırladığınız sıcak şekerli karışımı bir kaşık yardımıyla
çırpılmış yumurta akına ilave edin ve sürekli karıştırın.Koyu bir kıvam aldığında yağlı
kağıda boşaltın.Hamuru 4-5 santim kalınlığında kesip,içine fındı ve hindistan cevizi ekleyin.
Rulo haline getirip,buzdolabında soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok: