21 Temmuz 2016 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE













MALZEMELER
Un
2 tane yumurta
125 gr margarin ,(1/2 paket)
1 paket kabartma tozu
1 çay fincanı toz şeker
1 çay bardağı hindistan cevizi rendesi

HAZIRLANIŞI
Margarini ılıtıp yumuşatın.Yumurtalardan beyaz olanı ayırın.Yumuşattığınız margarin,
yumurta sarısı,toz şeker,Hindistan cevizi,yumurta ve kabartma tozunu bir kaba koyup
yoğurun,alabildiği kadar un ekleyin katı bir hamur yapın.Yumurta iriliğinde parçalara
bölüp elinizle yuvarlayın.Bir tarafını yumurta akına,diğer tarafını toz şekere batırıp
tepsiye dizin,pembeleşinceye kadar orta dereceli fırında pişirin.

Hiç yorum yok: