21 Temmuz 2016 Perşembe

FINDIK EZMELİ PİRİNÇLİ KURA








MALZEMELER
1 kahve fincanı esmer şeker
1 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı margarin
1 kahve fincanı fıstık ezmesi
2 yumurta akı
1-1/2 su bardağı un
1 çay bardağı yulaf
1 kahve fincanı Amerikan pirinç kebeği
3/4 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı küçük yuvarlak çikolata

HAZIRLANIŞI
Fırını önceden 220 derecede ısıtın.Esmer şeker,margarin,şeker,fıstık ezmesi ve yumurta akını
geniş bir kaseye koyup mikser ile karıştırın.Başka bir kaseye un,yulaf,pirinç kepeği,tuz ve
kabartma tozu ilave edip karıştırın.Çikolata parçalarını ilave edip karıştırın.
.Bu karışımdan 1 çay kaşığı dolusu parçalar alıp 5 er cm ara ile fırın tepsisine dizin.220 derece ısıtılmış fırında kurabiyeler
üzerleri kızarana dek yaklaşık 8-12 dk pişirin.Pişince fırın tepsisinden bekletmeden çıkarın ve
soğumaya bırakın.Yaklaşık 30 adet kurabiye elde edilir.

4 Kişilik
Her servis 88 kalori,2 gram protein,5 gram yağ,1,gram lif,1 miligram kolestrol,11 gram korbonhidrat
82 miligram sodyum içerir.

Hiç yorum yok: