21 Temmuz 2016 Perşembe

KAKAOLU ISLAK KURABİYE










MALZEMELER
3 çorba kaşığı kakao
2 adet yumurta
1 paket margarin
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
şerbeti için:
2 su bardağı soğuk su
1 su bardağı şeker

HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeler karıştırılıp hafif bir hamur yapılır sıcak fırından çıktıktan sonra soğuk şerbete
batırılıp çıkarılır,üzerine hindistan cevizi serpilir.

KAKAOLU KURABİYE
MALZEMELER
1 bardak ılık su
1 bardak zeytinyağı
1 bardak dövülmüş fındık
4 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
Alabildiği kadar un

HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeler karıştırıp ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır,yuvarlak şekil verilir,yağlanmış
tepsiye dizilir.170 derece fırında 25-30 dk pişirilir.Fırından çıkar çıkmaz 2 bardak şeker,
1 bardak su hazırlanıp soğutulmuş şurup dökülür.Üzerine hindistan cevizi,yeşil fıstık serpilir.



Hiç yorum yok: