24 Temmuz 2016 Pazar

HAMSİLİ PATATESLİ DOLMA









MALZEMELER
1 Yada 2 kilo hamsi
1.5 kilo kadar iri patates
1 yada 2 domates
1 yada 2 soğan
maydanoz
kırmızı biber
tuz ve salça

HAZIRLANIŞI
Hamsilerimizi iyice temizleyip,kılçıklarını çıkartıyoruz.Patatesleri soyun içlerini
dolma olacak şekilde oyun.Hamsileri bir kapta tuzlayın,maydanoz ve soğanı ince 
ince doğrayın daha sonra kırmızı biberle karıştırın.Domatesleri yuvarlak bir biçimde
kesip,hamsileri içi oyulmuş patatesin içine doldurup,üstüne soğan ve maydanoz  
baharat karışımını koyup yuvarlak kesilen domatesler ile üstünü kapatıp tepsiye
dizin.Tepsiye birazcık su koyup orta hararetli bir ocakta 15-20 dakika kadar pişirdikten
sonra patateslerin üstüne erittiğimiz salçayı sürüp ve yemeğimizi sıcak fırına sürün.
20 dakika kadar piştikten sonra fırından çıkartıp servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: