24 Temmuz 2016 Pazar

GÜVEÇTE KARİDES












MALZEMELER
500 Gram karides
limon suyu
250 gram mantar
3 veya 4 adet domates
Biraz tere yağı
kaşar peyniri rendesi
tuz

HAZIRLANIŞI
Karidesleri haşlayıp,daha sonra ayıklıyoruz.Başka bir kapta limonlu suda
mantarları haşlayıp,ortadan ikiye ayırın.Ayıkladığımız karidesleri tereyağında
kavurduktan sonra mantarla iki veya üç dakika kadar sote edin.Daha sonra da
kabuğunu soyup,küp şeklinde doğradığımız domatese tuz ilave edip.
15-20 dakika kadar orta ateşte pişirin.Daha sora bu karışımı güveçlere
pay ederek.bolca kaşar peyniri rendesi koyup.125 derecelik
fırında kaşarlar eritene kadar pişirin.

1 yorum:

Yemek Tarifleri dedi ki...

Eline Sağlık Harika Gözüküyor