24 Temmuz 2016 Pazar

FIRINDA SEBZELİ BALIK










MALZEMELER
1 kilo balık (kefal,levrek)
1 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 orta boy kereviz
2 demet dereotu
2 tane yeşil soğan
1 demet maydanoz
1 adet orta boy havuç
4 tane yumurta
2 adet sivribiber
2 yemek kaşığı limon suyu
4 dilim ekmek (bayat)
tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI
Balığı az suda  on dakika haşladıktan sonra soğumaya bırakıyoruz,daha sonra
derisini ve kılçıklarını ayıklayıp ezmeden küçük parçalar şeklinde bölün.
Patates,kereviz ve havucu rendeleyin.Dereotu,soğan,maydanoz ve
sivri biberleri ince ince kıyıp doğrayın.Balıklarla birlikte derin bir kapta
çok ezmeden kaşıkla karıştırın.Dört tane yumurtayı bir kapta ayrı çırpın.Ekmek
dilimlerini tencerede kalan balık  suyu ile ıslatıp,yumurta ve sıvı yağı
karışıma ilave edip,cam bir tabağa 4 cm  yüksekliği aşmayacak şekilde
yerleştirin.Üzerine galeta unu serpin,fırında az kızarıncaya dek pişirin.

Hiç yorum yok: