24 Temmuz 2016 Pazar

FIRINDA PALAMUT











MALZEMELER
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1.5 kuru soğan
1 .5 domates
yarım demet maydanoz
1.5 palamut orta boy olacak
1 limon
3 sivri biber
2 defne yaprağı
tuz

HAZIRLANIŞI
Yemeğimiz beş kişilik.balıklarımızı iyice temizleyip,iki parmak kalınlığında
halka şeklinde kestirin,ve hafifçe tuzlayın.Fırın tepsisine dizin.Kabukları
soyulmuş ve doğranmış domates ve soğanları iki  parçaya bölünmüş
biberleri ve yaprakları ince şekilde kıyılmış maydanozu balıkların
üzerine döşeyin.Üzerine defne yaprağını koyup,zeytin yağını dökün.Kestiğimiz
limon dilimlerini balıkların üstlerine yerleştirin.
Tepsinin üzerini alüminyum folya ile kapatın.Önceden 180 derece ısıtılmış
fırında biberler hafif şekilde üstü kapalı olarak,sonra da üstü açık olarak
balıklar pişene kadar kızartın.İsteğinize göre havuç yada kereviz
ilave edebilirsiniz.Servis tabağında sıcak olarak servis de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: