24 Temmuz 2016 Pazar

DİL FİLETOSU MEZON










MALZEMELER
4 Kişilik
4 iri dil balığı veya 16 adet orta boy dil balığı
1 çay  fincanı dilimlenmiş mantar
1/2 tatlı kaşığı margarin
2 adet kabukları soyulmuş çekirdekleri çıkmış
ince kıyılmış domates
tuz
1 tutam karabiber
2 kahve fincanı beyaz şarap
1 çay kaşığı ince soğan
yarım su bardağı balık suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı un
2 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı krema

HAZIRLANIŞI
Dil filetolarını ağırca dövüp yassılaştırın,içini dışına getirip,üçe katlayın.Dibi düz
küçük bir tencereyle margarinleyip,soğanı serpin.Balıkların katlanmış
kısmını alta getirerek balıkları soğanın üzerine sıralayın.Üstlerine tuz,domates
biber,mantar,beyaz şarap ve balık suyunu ekleyin.Tenceremizin kapağını
kapatıp yavaş yavaş kaynatarak 7-8 dakika pişirip daha sonra ateşten alın.
Bir kevgirle balıkları ve mantarları susuz olarak ograten tabağına çıkarın.
Tere yağı ve unu karıştırıp,balıkların suyuna ekleyin.Bir çırpma teli
yardımıyla karıştırıp yavaşça 2 dakika kadar kaynatın.Yumurta sarısını krema
ile karıştırıp sosun içine karıştırarak ilave edin.Ocaktan alıp balıkların
üzerine dökün.Üstten kızgın fırında birkaç dakika  üstü renk alana
kadar kızartın daha sonra servis yapın.

Hiç yorum yok: