24 Temmuz 2016 Pazar

ÇİNEKOP PİLAKİ











MALZEMELER
8 tane orta boy cinekop
2 adet orta boy soğan
2 adet orta boy patates
2 adet havuç
3 diş sarımsak
2 adet domates
1 adet kereviz
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su

HAZIRLANIŞI
Cinekopları iyice temizleyip,yıkadıktan sonra hafifçe yağlanmış bir tepsiye koyun.
Sarımsakları ince ince doğrayın,soğanları ve havuçları küp şeklinde doğrayın.
Sıvı yağı  tavada ısıttıktan sonra soğan,sarımsak ve havuçları soteleyin.Patates
domates ve kerevizleri küp küp doğrayın,ardından onları da tavaya  alıp.
Daha sonra salçasını da ekleyip,tuzunu ve suyunu da kattıktan sonra 5 dk
kadar pişirin.Bu karışımı tepsideki balığımızın üzerine döküp,yayıyoruz.
Önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında yarım saat kadar pişirin.
Yemeğiniz servise hazırdır.

Hiç yorum yok: