24 Temmuz 2016 Pazar

barbunya balığı NİSUAZ











MALZEMELER
4 Kişilik
4 adet iri barbunya yada 8 adet orta boy barbunya
1 kahve fincanı rafine yağı
1 diş sarımsak
1 tatlı ince kıyılmış şekilde soğan
1 adet kabukları soyulmuş şekilde domates
4 yaprak defne
birazcık tuz
bir tutam karabiber
8 tane ancuez filetosu
16 adet çekirdegi çıkarılmış yeşil zeytin
1 tatlı kaşığı margarin
1 sap kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI
Barbunyayı temizleyin,biberleyip,tuzlayıp,limon  suyunu ilave edin.İçine birer
defne yaprağı koyun,rafine yağını küçük bir tencerede kızdırın.Soğan ve sarımsağı
ilave edip kavurun,tuzu ve domatesi ekleyin.Yavaş yavaş kaynatarak
domates suyunu çekinceye kadar 8-10 dakika kadar pişirip,ateşten alın.
Zeytinleri margarinde bir-iki dakika sote yapıp domatesleri içine atıp
karıştırın.Barbunyaları hafif unlayıp rafine yağı ile yağlayın.Kömür ve demir
ızgarasında dörder dakika altlı üstlü pişirip servis tabağına alın.Üzerine eşit
olarak domatesli zeytin takdim edin.İkişer tane ançuez koyun.
Maydanozları üzerine serpin.

Hiç yorum yok: