24 Temmuz 2016 Pazar

BALIK SARMASI













MALZEMELER
1 adet lüfer(kuzu balığı yada palamut da olabilir)
1 küçük yoğurt
1 çorba kaşığı zeytin yağı
1/2 su bardağı tatlı salça
tuz
karabiber
kekik
iki defne yaprağı
alüminyum folyo

HAZIRLANIŞI
Balığımızın içini iyice temizliyoruz.Balığımızın dış kısmındaki pulları kazıyın
tüm yüzgeçlerini kesin.Yıkayın ve süzün.Salça ve yoğurt bir kapta iyice
çırparak karıştırırken içine de yavaş yavaş zeytin yağını dökün.İstenilen miktarda
karabiber,tuz ve kekiği bu  karışımın içine ilave ediyoruz.Balığımızın hiç bir yeri
dışarıda kalmayacak şekilde alüminyum folyoyu tezgaha koyun,yaptığımız
karışımdan folya üstüne balık koyacağımız yere kaşıkla koyun.İki defne yaprağını
balığın içine koyduktan sonra balığı yaydığınız karışım üstüne yatırın.Karışımın
geri kalanını da balığın üstüne dükün,hiçbir  yerde boş kalmayacak şekilde
sıvayın,ve daha sonra balığımızı alüminyum folyo ile güzelce sarıp paketleyin.
Çok önemli dikkat edilmesi gereken, paketlerden boşluk bırakılmaması
pişirirken buhar kaçırmamasıdır.Alüminyum pakete koyduğumuz balığı
220 derecelik fırında 10-15 dakika kadar pişirin.Fırından çıkardığımız balığın
folyosunu keserek yarım açarak içindeki sosu dökülmeyecek şekilde
servis tabağına koyun.

Hiç yorum yok: