5 Ağustos 2016 Cuma

REYHANLI KÖY ÇORBASI














MALZEMELER

-1 çay bardağı pirinç.
-1 çay bardağı yeşil mercimek.
-1 çay bardağı kırmızı mercimek.
-1 çay bardağı pilavlık bulgur.
-1 çay bardağı kuru börülce.
-1 adet kuru soğan.
-1 çorba kaşığı biber salçası.
-1 çorba kaşığı domates salçası.
-1 çay bardağı sıvı yağ.
-Tuz
-Su

ÜZERİ İÇİN

-1 çorba kaşığı tereyağı.

-1 çorba kaşığı kuru reyhan.

YAPILIŞI:

İnce kıtılmış soğanlarımızı sıvı yağda pembeleştirmeye duralım.Salçalarımızı da ilave ettikten sonra 1.5 dk kadar kavuralım.Üstüne ise iyice yıkanmış bakliyatlarımızı ekleyelim.Yettiğince sıcak su(9-10 bardak kadar) ve tuzunu da ekleyip çorba kıvamına gelinceye kadar pişiriniz.Tereyağını başka bir tavada eritelim ve kuru reyhanı ilave edip kızdıralım.Çorbaya katalım ve 2-3 taşım kadar kaynattıktan sonra çorbamızı sıcak bir şekilde servis yapıp keyfini sürmeye hazırız.
             AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: