17 Ağustos 2016 Çarşamba

PORTAKALLI ÖRDEK
















MALZEMELER

*2 Adet ördek göğsü

*1 su bardağı portakal suyu

*Yarım çay bardağı portakal likörü

*1 adet çubuk tarçın

*5 adet karanfil

*5 adet kakule

*1 tatlı kaşığı şeker(esmer)

*1 adet yıldız anason

*soya filizi

YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI

*Öncelik olarak ördeğimizi vakum torbasına alın ve hava almayacak şekilde vakumlayın.

*60 derecelik suyun içerisinde 40 dk kadar pişirin.

*Yemeğimiz pişerken sos tavasına portakal suyu,portakal likörü,şeker ve baharatları da koyup kaynatın.

*Kaynatma işlemini koyu bir kıvam alana kadar kısık ocakta devam edin.

*Ördeğimiz 40 dk piştikten sonra kızgın bir tavada kızartın.

*Biraz dinlendirdikten sonra ince dilimler halinde servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN....


Hiç yorum yok: