PORTAKALLI ÖRDEK |
MALZEMELER
*2 Adet ördek göğsü
*1 su bardağı portakal suyu
*Yarım çay bardağı portakal likörü
*1 adet çubuk tarçın
*5 adet karanfil
*5 adet kakule
*1 tatlı kaşığı şeker(esmer)
*1 adet yıldız anason
*soya filizi
YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI
*Öncelik olarak ördeğimizi vakum torbasına alın ve hava almayacak şekilde vakumlayın.
*60 derecelik suyun içerisinde 40 dk kadar pişirin.
*Yemeğimiz pişerken sos tavasına portakal suyu,portakal likörü,şeker ve baharatları da koyup kaynatın.
*Kaynatma işlemini koyu bir kıvam alana kadar kısık ocakta devam edin.
*Ördeğimiz 40 dk piştikten sonra kızgın bir tavada kızartın.
*Biraz dinlendirdikten sonra ince dilimler halinde servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder