PAZA SARMASI ETLİ |
MALZEMELER
* 2 bağ bazı
İç Harcı için malzemeler
*350 gr kıyma
*1 kahve bardağı köftelik pulgur
*1 kahve bardağı pirinç
*2 tane rendelenmiş kuru soğan
*1 büyük boy diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı kuru nane
*5 yemek kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı kimyon
*Maydanoz doğranmış yarım demet
*Yarım su bardağı biraz fazla ılık su
*Karabiber,tuz
Sosu için MALZEMELER:
*3 Su bardağı su (sıcak)
*4 yemek kaşığı salça domates
*4 yemek kaşığı zeytin yağı
*Biraz tuz
YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI
*Bir kabın içine iç harcımızı koyuyoruz,iyice yoğurup bir kenara alıyoruz.
*Pazı yapraklarını güzelce yıkıyoruz.
*Derin bir tencereye su ekleyip kaynatıyoruz.
*Ayrı bir kaba soğuk su ile dolduruyoruz.
*Yıkadığımız pazı yapraklarını kaynar suyun içine koyarak 10 sn kadar bekletin ve yumuşatın.
*Hemen soğuk suyun içine batırıp çıkartın ve süzerek kenara alın.Sıcak suda fazla bekletirseniz yapraklarını
aşırı yumuşayıp yırtılabilir.
*Yaprakları tek tek açarak ortadaki kalın yerlerini kesin.
*Geniş olan tarafına iç harcını koyarak sarın.
*Yırtık olan yapraklarımızı tencerenin altına yerleştirin.
*Sardığımız yaprakları tencereye dizmeye başlayın.
*Sos için gerekli olan malzemeyi de bir kapta karıştırın.
*Sarmaların üzerine sosu döküp,tencerede ki sarmaların üzerini kapatın.
*Tencerenin kapağını kapatıp orta derecede 25 dk pişirin.
*Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerseniz çok harika olur.Sıcak olarak servis ediniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder