ÇANAK KEBABI |
MALZEMELER
KREP İÇİN:
* 1 Su bardağı süt
*2 adet yumurta
*Yarım su bardağı su
*1.5 su bardağından çok az un
*Deniz tuzu
İÇ HARCI İÇİN:
*Yarım kiloluk dana eti sotelik
*1 tane kuru soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet patates(küp şeklinde doğranmış)
*1 adet havuç(küp şeklinde doğranmış)
*1 adet kırmızı biber(küp şeklinde doğranmış)
*2 adet yeşil biber(küp şeklinde doğranmış)
*Domates salçası 1 yemek kaşığı
*4 adet çeri domates ikiye bölünmüş
*Karabiber,toz fesleğen,değirmen tuzu,toz kekik
ÜZERİ İÇİN;Dilim kaşar peyniri
YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI
*Öncelik olarak yemeğimize başlamadan önce iç harcımızı hazırlıyoruz.
*Sıvıyağını tencereye koyuyoruz,ısıttığımız tencereye sotelik etleri koyup suyu çekene kadar kavuruyoruz.
*Üzerine kuru soğanı ilave edip kavuruyoruz.
*Domates salçası ve diğer bütün malzemeleri ekleyerek karıştırın.
*İkiye böldüğümüz çeri domatesleri de ekleyerek,yarısına kadar su ilave edip,pişirmeye bırakın.Suyu bittikçe yemeğimizin pişip pişmediğini kontrol edin.
Pişmediyse suyu azaldıkça su ekleyerek pişirmeye devam edin.
*Pişmesine yakın tuzu ve baharatları ilave edip yemeğimizin altını kapatın ve ılınması için ayrı bir kapa alın.
*Krep için malzemeleri bir kapta hazır oluncaya kadar karıştırın.
*Krep tavanıza yada normal tavanıza bir kepçe krep dökerek her yerine yayın.
*Alt yüzeyi pişene kadar tavadan çevirmeyin,piştikten sonra diğer tarafını da çevirip pişirin.
*Pişirdiğimiz her krepi bir kaseye yerleştirip,içine etli yemeğimizi koyup ağzını kapatın.
*Yağlı kağıt tepsisine ters şekilde çevirip dizin.
*Üzerine de dilim kaşar peyniri koyup,kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirin.
AFİYET OLSUN....Umarım beğenirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder