17 Ağustos 2016 Çarşamba

ÇANAK KEBABI




















MALZEMELER

KREP İÇİN:

* 1 Su bardağı süt

*2 adet yumurta

*Yarım su bardağı su

*1.5 su bardağından çok az un

*Deniz tuzu

İÇ HARCI İÇİN:

*Yarım kiloluk dana eti sotelik

*1 tane kuru soğan

*2 yemek kaşığı sıvı yağ

*1 adet patates(küp şeklinde doğranmış)

*1 adet havuç(küp şeklinde doğranmış)

*1 adet kırmızı biber(küp şeklinde doğranmış)

*2 adet yeşil biber(küp şeklinde doğranmış)

*Domates salçası 1 yemek kaşığı

*4 adet çeri domates ikiye bölünmüş

*Karabiber,toz fesleğen,değirmen tuzu,toz kekik

ÜZERİ İÇİN;Dilim kaşar peyniri

YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI
*Öncelik olarak yemeğimize başlamadan önce iç harcımızı hazırlıyoruz.

*Sıvıyağını tencereye koyuyoruz,ısıttığımız tencereye sotelik etleri koyup suyu çekene kadar  kavuruyoruz.


*Üzerine kuru soğanı ilave edip kavuruyoruz.

*Domates salçası ve diğer bütün malzemeleri ekleyerek karıştırın.

*İkiye böldüğümüz çeri domatesleri de ekleyerek,yarısına kadar su ilave edip,pişirmeye bırakın.Suyu bittikçe yemeğimizin pişip pişmediğini kontrol edin.

Pişmediyse suyu azaldıkça su ekleyerek pişirmeye devam edin.

*Pişmesine yakın tuzu ve baharatları ilave edip yemeğimizin altını kapatın ve ılınması için ayrı bir kapa alın.


*Krep için malzemeleri bir kapta hazır oluncaya kadar karıştırın.

*Krep tavanıza yada normal tavanıza bir kepçe krep  dökerek her yerine yayın.

*Alt yüzeyi pişene kadar tavadan çevirmeyin,piştikten sonra diğer tarafını da çevirip pişirin.


*Pişirdiğimiz her krepi bir kaseye yerleştirip,içine etli yemeğimizi koyup ağzını kapatın.

*Yağlı kağıt tepsisine ters şekilde çevirip dizin.

*Üzerine de dilim kaşar peyniri koyup,kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirin.

AFİYET OLSUN....Umarım beğenirsiniz..














Hiç yorum yok: