8 Ağustos 2016 Pazartesi

Kremalı Tavuk

MALZEMELER

- Bütün tavuk göğsü 

- 1 tutam kekik 

- 2 diş sarımsak

- 1 su bardağı krema

- Zeytinyağı 

- Tuz

- Köri

MAKARNA MALZEMELERİ

- 1/2 paket makarna

- 2 çorba kaşığı tereyağı 

- Tuz 

- Su

YAPILIŞI

Öncelikle tavuk etini yıkayınız julyende doğranıyız,bir tavaya aldıktan sonra zeytinyağın da kavurun,büyük doğranmış sarımsağı ilave ettikten sonra kavurmaya devam ediniz.Pişmeye yakın ise kremayı ve köriyi ilave edip kısık ateşte uzun bir süre pişirin indirmeden önce de tuzunu ilave edip karıştırın.Tavuk piştikten sonra servis tabağına yerleştiriyoruz.Bir kenera ise haşlayıp süzdüğümüz makarnayı koyuyoruz.Üzerine de eritilmiş tereyağını ilave ediyoruz.Dilediğiniz malzemeler ile de hazırladığınız salatayı da koyup servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN...




















2 yorum:

Yunus Emre AKSU dedi ki...

çok güzel yemek tarifleri teşşekkürler....

Mustafa Ahmet Çelik dedi ki...

Hayal ettiğim güzel bir yemekti aynı sizin dediğiniz gibi ama olmadı işte yardım edin bu lanet dünyada bana çok güzel yemekler paylaşıyorsunuz sjsjsjsj