23 Ağustos 2016 Salı

HAMSİLİ BÖREK






















MALZEMELER

*6 Adet yufka

*1 kilo hamsi balığı

*1 yumurta

*Yarım bardak sıvı yağ

*6-7 dal taze soğan

*Maydanoz,yarım demet

*Karabiber,pul biber ve tuz

YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI
Hamsiler ayıklanıp,sırtındaki dikenler temizlenir ve iyice yıkanıp süzülür,bir kapa konur.
İçine ince ince soğan,maydanoz,karabiber 
ve tuz konur yoğurulur.
Diğer bir kapta yağ ve yumurta iyice karıştırılır.
Tezgahın üzerine serdiğimiz 
yufkaya bu karışım sürülür ve balıklar serpiştirilir.
Yufka kol böreği şeklinde rulo yaptırılır,tepsiye uzunlamasına konulur ve üzerine yumurta harçı sürülür.
200 derecelik fırında böreklerin üzeri nar gibi kızarınca
fırından alınır.Dilimlenerek servis edilir.
AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok: