EV YAPIMI ET DÖNER
Yemeğimiz 5 Kişilik
Hazırlama süresi 20 dakika
Pişirme süresi 20 dakika
MALZEMELER
ET MARİNESİ İçin
*800 gr but yada antrikot eti
*4 Yemek kaşığı zeytin yağı
* 1 yemek kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı kekik
* Yarım bardak toz kırmızı biber
*Yarım bardak yenibahar
Kıyma Harcı için:
*Kıyma yağsız 200 gram
*1 adet orta boy kuru soğan rendelenmiş
*Yarım çay bardağı tuz
*Yarım çay bardağı kara biber
Pişirmek için 50 gram kuyruk yağı
YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI
*Dana antrikot veya bur etini ince ince dilimleyin.
*Kekik,zeytin yağı,yoğurt,toz kırmızı biberi ve yeni baharı geniş bir kapta yoğurduktan sonra etlerimizi
bu karışıma bulayın.Dinlenmesi için etleri buzdolabına kaldırın.
*Rendelenmiş kuru soğan,yağsız kıyma,tuz ve çekilmiş tane kara biberleri bir kapa alıp köfte yoğurur gibi yoğurun.
*Mutfak tezgahının üzerine streç film açın.İnce dilimlenmiş antrikotu orta kısma yerleştirin.
Üzerini incecik bir kat kıyma karışımıyla kapatın.
*Tüm malzemeler bitene kadar bir kat antikot,bir kat kıyma şeklinde ilerleyin ve yemeğimize son şeklini verin.
*Üzerini streç filmle kapattığımız döneri rulo şeklinde sarın.
*Derin bir dondurucuya katı bir kıvam alması için en az 2 saat kadar bekletin.
*Pişirme işlemi öncesinde katı bir hal alan döneri,keskin bir bıçak ile ince ince dilimleyin.
*Küçük parçalar halinde kestiğimiz kuyruk yağını ısıtılmış bir tavaya alın.
*Dilimlediğiniz dönerleri,yüksek ateşte pişirdikten sonra arzu ettiğiniz garnitürlerle birlikte servis edebilirsiniz..
Ev yapımı döneri yanında pirinç pilavı ve patates kızartması ile servis etmeniz çok harika olur.
AFİYET OLSUN
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder