17 Ağustos 2016 Çarşamba

EV YAPIMI ET DÖNER



 
Yemeğimiz 5 Kişilik         
 
Hazırlama süresi 20 dakika

Pişirme süresi   20 dakika

MALZEMELER
 
ET MARİNESİ İçin

*800 gr but yada antrikot eti

*4 Yemek kaşığı zeytin yağı

* 1 yemek kaşığı yoğurt

*1 tatlı kaşığı kekik

* Yarım bardak toz kırmızı biber

*Yarım bardak yenibahar

Kıyma Harcı için:

*Kıyma yağsız 200 gram

*1 adet orta boy kuru soğan rendelenmiş

*Yarım çay bardağı tuz

*Yarım çay bardağı kara biber 

Pişirmek için 50 gram kuyruk yağı

YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI

*Dana antrikot veya bur etini ince ince dilimleyin.

*Kekik,zeytin yağı,yoğurt,toz kırmızı biberi ve yeni baharı  geniş bir kapta yoğurduktan sonra etlerimizi
bu karışıma bulayın.Dinlenmesi için etleri buzdolabına kaldırın.

*Rendelenmiş kuru soğan,yağsız kıyma,tuz ve çekilmiş tane kara biberleri bir kapa alıp köfte yoğurur gibi yoğurun.

*Mutfak tezgahının üzerine streç film açın.İnce dilimlenmiş antrikotu orta kısma yerleştirin.
Üzerini incecik bir kat kıyma karışımıyla kapatın.

*Tüm malzemeler bitene kadar bir kat antikot,bir  kat kıyma şeklinde ilerleyin ve  yemeğimize son şeklini verin.


*Üzerini streç filmle  kapattığımız döneri rulo şeklinde sarın.

*Derin bir dondurucuya katı bir kıvam alması için en az 2 saat kadar bekletin.

*Pişirme işlemi öncesinde katı bir hal alan döneri,keskin bir bıçak ile ince ince dilimleyin.

*Küçük parçalar halinde kestiğimiz kuyruk yağını ısıtılmış bir tavaya alın.

*Dilimlediğiniz dönerleri,yüksek ateşte pişirdikten sonra arzu  ettiğiniz garnitürlerle birlikte servis edebilirsiniz..

Ev yapımı döneri yanında pirinç pilavı ve patates kızartması ile servis etmeniz çok harika olur.

AFİYET OLSUN























Hiç yorum yok: